Túto
bábovku som vykúzlila v situácii, keď som mala takmer úplne prázdnu
chladničku. Našťastie som v nej objavila ešte jeden citrón a biely jogurt.
A bolo rozhodnuté. Ako vášnivá pekárka mám stále doma špaldovú múku a zopár
základných ingrediencií, s ktorými sa dá pracovať.
Výsledok
stál za to.... :-)
Budeme potrebovať:
230g špaldovej múky
70g ovsených otrúb
1/2 prášku do pečiva
150g trstinového
cukru
1 lyžička
vanilkového extraktu (alebo 1 vanilkový cukor)
5 vajíčok
1 biely jogurt
1 a 1/2 dc
oleja
1 väčší citrón
2 lyžičky citrónovej
kôry
Čas prípravy : 20 minút
Čas a teplota
pečenia : cca 40 min. pri 180 C
Predhrejeme rúru na 180 C.
Najskôr oddelíme žĺtka od bielok .
Z bielok vymiešame sneh odložíme ho nabok.
Citrón odšťavíme a taktiež odložíme
nabok.
V miske vymiešame žĺtka
s cukrom, vanilkovým extraktom, postupne pridáme olej, jogurt a šťavu
z citróna. Do zmesi pridáme múku zmiešanú s otrubami a práškom
do pečiva. Napokon zľahka vmiešame tuhý sneh z bielok.
Cesto vlejeme do vymastenej
a hrubou múkou alebo otrubami vysypanej formy a pečieme pri 180 C cca
40min.
Dôležité – z formy vyklopiť až
po vychladnutí...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára