piatok 20. júna 2014

Tvarohový dezert s jahodami (bez cukru)



Inšpirovaná pred pár dňami pripraveným ľahkým tvarohovým koláčom s drobným ovocím som dnes pripravila tento dezert s jahodami. Cukor som úplne nahradila sirupom z agáve a vyšlo to.




Budeme potrebovať:

250g hrudkovitého tvarohu
200g kyslej smotany
150g bieleho plnotučného jogurtu
1 lyžička vanilkového extraktu
4-5 lyžíc sirupu z agáve
1 balíček želatínového stužovača Dr. Oetker

Drobné  ovocie – jahody, maliny, brusnice, alebo ríbezle

Čas prípravy :  15 minút plus najmenej 2 hodiny chladenie
Čas a teplota pečenia : nepečené



Pripravíme formu – ja som použila plechovú formu na muffiny, do ktorej som poukladala papierové košíky.

Pripravíme ovocie – umyjeme a nakrájame ho na menšie kúsky. Odložíme nabok.

            V mixéri mixujeme kyslú smotanu, jogurt, tvaroh, sirup z agáve a vanilkový extrakt dovtedy, kým sa nevytvorí hladká hmota. 
Potom podľa návodu pripravíme želatínový stužovač a metličkou ho dôsledne zamiešame do pripraveného krému.

Tvarohový krém zmiešame s ovocím a touto hmotou napĺňame muffinové košíky vo forme na pečenie.

Dezert v muffinovej forme vložíme do chladničky na najmenej 2 hodinky, najlepšie ešte dlhšie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára