Inšpirovaná pred pár dňami pripraveným
ľahkým tvarohovým koláčom s drobným ovocím som dnes pripravila tento
dezert s jahodami. Cukor som úplne nahradila sirupom z agáve
a vyšlo to.
Budeme potrebovať:
250g hrudkovitého
tvarohu
200g kyslej smotany
150g bieleho plnotučného jogurtu
1 lyžička vanilkového extraktu
4-5 lyžíc sirupu z agáve
1 balíček želatínového stužovača Dr.
Oetker
Drobné
ovocie – jahody, maliny, brusnice, alebo ríbezle
Čas prípravy : 15 minút plus najmenej 2 hodiny chladenie
Čas a teplota
pečenia : nepečené
Pripravíme formu – ja som použila
plechovú formu na muffiny, do ktorej som poukladala papierové košíky.
Pripravíme ovocie – umyjeme
a nakrájame ho na menšie kúsky. Odložíme nabok.
V mixéri mixujeme kyslú smotanu,
jogurt, tvaroh, sirup z agáve
a vanilkový extrakt dovtedy, kým sa nevytvorí hladká hmota.
Potom podľa návodu pripravíme
želatínový stužovač a metličkou ho dôsledne zamiešame do pripraveného krému.
Tvarohový krém zmiešame s
ovocím a touto hmotou napĺňame muffinové košíky vo forme na pečenie.
Dezert v muffinovej forme vložíme
do chladničky na najmenej 2 hodinky, najlepšie ešte dlhšie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára