piatok 16. decembra 2016

Torta na 1. narodeniny



Máme za sebou oslavu prvých narodenín mojej dcérky. Samozrejme som už dlhšie riešila, akú tortu jej pripravím. Veľmi mi záležalo predovšetkým na tom, aby bola nie len „pekná na pohľad“ ale aby to bola torta naozaj pre ročné dieťa, zo surovín, ktoré môže tak malé dieťa už bez obáv jesť. Nakoniec som sa rozhodla pre základ z piškót doplnený dusenými jablkami a pudingom (bez mlieka) s trochou malinovej detskej výživy (tú môžu podľa údajov na obale už deti od 4 mesiacov).
Tortu som pripravila deň vopred, aby sa chute stihli premiešať a piškóty dostali  správnu konzistenciu. Bola nie len pekná, ale aj naozaj chutná a čo je najdôležitejšie...malá si z nej dala poriadny kus  :-).



Budeme potrebovať:

750g očistených jabĺk
100g trstinového cukru
0,4l vody
2 balíčky pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
2 balíčky detských piškót
malinová detská výživa

Čas prípravy :  30 minút, chladenie
Čas a teplota pečenia: nepečené
            

Na dno tortovej formy poukladáme prvú vrstvu piškót.
Očistené a nadrobno nakrájané jablká dáme do hrnca, zalejeme 0,2l vody, pridáme trstinový cukor a necháme zovrieť. Jablká varíme dovtedy, kým nezmäknú. 

V zvyšnom 0,2l vody rozmiešame pudingové prášky a vlejeme k duseným jablkám. Miešame, kým puding nezhustne.

Polovicu jablkovo – pudingovej zmesi nalejeme na prvú vrstvu piškót pripravenú v tortovej forme. Na túto poukladáme vrstvu piškót . Nasleduje vrstva malinovej detskej výživy a opäť  vrstva piškót. Ďalej nalejeme zvyšnú časť jablkovo – pudingovej zmesi a poukladáme poslednú vrstvu piškót.

Tortu uložíme (najlepšie cez noc) do chladničky a po vychladení možno bez obáv odstrániť okreje tortovej formy.


Ešte posledná poznámka - netreba sa zľaknúť, ak sa Vám nebude zdať jablkovo - pudingová zmes  dostatočne sladká. Treba myslieť na to, že ide o tortu predovšetkým pre dieťa a viac cukru by podľa môjho názoru nebolo vhodné. Keď však tortu necháme vychladnúť, chute sa spoja a torta bude chutiť naozaj dostatočne sladko aj vďaka piškótam.

  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára