Máme za sebou oslavu prvých narodenín
mojej dcérky. Samozrejme som už dlhšie riešila, akú tortu jej pripravím. Veľmi
mi záležalo predovšetkým na tom, aby bola nie len „pekná na pohľad“ ale aby to
bola torta naozaj pre ročné dieťa, zo surovín, ktoré môže tak malé dieťa už bez
obáv jesť. Nakoniec som sa rozhodla pre základ z piškót doplnený dusenými
jablkami a pudingom (bez mlieka) s trochou malinovej detskej výživy (tú môžu
podľa údajov na obale už deti od 4 mesiacov).
Tortu som pripravila deň vopred, aby sa
chute stihli premiešať a piškóty dostali správnu konzistenciu. Bola nie len pekná, ale
aj naozaj chutná a čo je najdôležitejšie...malá si z nej dala
poriadny kus :-).
Budeme potrebovať:
750g očistených jabĺk
100g trstinového
cukru
0,4l vody
2 balíčky
pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
2 balíčky detských
piškót
malinová detská
výživa
Čas prípravy : 30 minút, chladenie
Čas a teplota
pečenia: nepečené
Na
dno tortovej formy poukladáme prvú vrstvu piškót.
Očistené
a nadrobno nakrájané jablká dáme do hrnca, zalejeme 0,2l vody, pridáme
trstinový cukor a necháme zovrieť. Jablká varíme dovtedy, kým nezmäknú.
V zvyšnom
0,2l vody rozmiešame pudingové prášky a vlejeme k duseným jablkám. Miešame,
kým puding nezhustne.
Polovicu
jablkovo – pudingovej zmesi nalejeme na prvú vrstvu piškót pripravenú v tortovej
forme. Na túto poukladáme vrstvu piškót . Nasleduje vrstva malinovej detskej
výživy a opäť vrstva piškót. Ďalej nalejeme
zvyšnú časť jablkovo – pudingovej zmesi a poukladáme poslednú vrstvu piškót.
Tortu
uložíme (najlepšie cez noc) do chladničky a po vychladení možno bez obáv
odstrániť okreje tortovej formy.
Ešte posledná poznámka - netreba sa zľaknúť, ak sa Vám nebude zdať jablkovo - pudingová zmes dostatočne sladká. Treba myslieť na to, že ide o tortu predovšetkým pre dieťa a viac cukru by podľa môjho názoru nebolo vhodné. Keď však tortu necháme vychladnúť, chute sa spoja a torta bude chutiť naozaj dostatočne sladko aj vďaka piškótam.
Ešte posledná poznámka - netreba sa zľaknúť, ak sa Vám nebude zdať jablkovo - pudingová zmes dostatočne sladká. Treba myslieť na to, že ide o tortu predovšetkým pre dieťa a viac cukru by podľa môjho názoru nebolo vhodné. Keď však tortu necháme vychladnúť, chute sa spoja a torta bude chutiť naozaj dostatočne sladko aj vďaka piškótam.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára