Cez víkend sme vybehli z mesta,
oddychovali vonku v záhrade, užívali si slnko... a zbierali ovocie. Domov
som si tentokrát doniesla nádherný košík plný čerstvo nazbieraných ríbezlí.
Časť som zamrazila a časť som použila na tento čokoládovo –
ríbezľový koláčik.
Budeme potrebovať:
200g hladkej špaldovej múky
50g ovsených otrúb
1 a pol lyžičky
prášku do pečiva
140g trstinového
cukru
1 lyžička
vanilkového extraktu
5 vajíčok
2 dc mlieka
100g čokolády na
varenie
70g masla
ríbezle
ríbezle
Čas prípravy : 20 minút
Čas a teplota
pečenia : cca 40 min. pri 180 C
Predhrejeme rúru na 180 C.
Najskôr oddelíme žĺtka od bielok .
Z bielok vymiešame sneh odložíme ho nabok.
Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu
s maslom roztopíme a zmiešame v menšom hrnci položenom na väčšom
s vriacou vodou. Medzitým umyjeme a odstopkujeme ríbezle.
V ďalšej miske potom vymiešame
žĺtka s cukrom, vanilkovým extraktom, postupne pridáme mlieko a múku
zmiešanú s otrubami a práškom do pečiva. Pridáme roztopenú čokoládu s maslom
(pozor, nie horúcu) a napokon zľahka vmiešame tuhý sneh z bielok.
Cesto vlejeme do vymastenej
a hrubou múkou alebo otrubami vysypanej formy, navrch rovnomerne umiestnime ríbezle.
Pečieme pri 180 C cca 40 min.
Pečieme pri 180 C cca 40 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára