pondelok 7. júla 2014

Čokoládový koláč s ríbezľami



Cez víkend sme vybehli z mesta, oddychovali vonku v záhrade, užívali si slnko... a zbierali ovocie. Domov som si tentokrát doniesla nádherný košík plný čerstvo nazbieraných ríbezlí. Časť som zamrazila a  časť som použila na tento čokoládovo – ríbezľový koláčik.




Budeme potrebovať:

200g hladkej špaldovej múky            
50g ovsených otrúb
1 a pol lyžičky prášku do pečiva
140g trstinového cukru        
1 lyžička vanilkového extraktu
5 vajíčok
2 dc mlieka
100g čokolády na varenie
70g masla
ríbezle

Čas prípravy :  20 minút
Čas a teplota pečenia : cca 40 min. pri 180 C



            Predhrejeme rúru na 180 C.

Najskôr oddelíme žĺtka od bielok . Z bielok vymiešame sneh odložíme ho nabok.

Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu s maslom roztopíme a zmiešame v menšom hrnci položenom na väčšom s vriacou vodou. Medzitým umyjeme a odstopkujeme ríbezle. 

           V ďalšej miske potom vymiešame žĺtka s cukrom, vanilkovým extraktom, postupne pridáme mlieko a múku zmiešanú s otrubami a práškom do pečiva. Pridáme roztopenú čokoládu s maslom (pozor, nie horúcu) a napokon zľahka vmiešame tuhý sneh z bielok. 

           Cesto vlejeme do vymastenej a hrubou múkou alebo otrubami vysypanej formy, navrch rovnomerne umiestnime ríbezle. 

                Pečieme pri 180 C cca 40 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára