...alebo
aj pohánkový minichlebík ... I keď nie je pečený z kysnutého cesta,
stále má konzistenciu chleba, vyzerá krásne a má príjemnú chuť.
Budeme
potrebovať:
80g
ovsených otrúb
150g
pohánkovej múky
1
lyžička prášku do pečiva
1
jogurt (alebo kyslá smotana)
2 vajíčka
1
Pl oleja
1/2
lyžičky soli
2
hrste slnečnicových semienok
2
hrste sezamových semienok
Čas prípravy : 15 minút
Čas a teplota
pečenia : cca 45 min. pri 180C
Predhrejeme rúru na 180 C.
Na tento chlebík zvyknem použiť
silikónovú formu na biskupský chlebík.
Najskôr oddelíme žĺtka od bielok
a z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
V druhej miske zmiešame žĺtka,
jogurt, olej, otruby a múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec
soľ. Keď sa ingrediencie pekne premiešajú do hustého cesta, opatrne zapracujeme
do cesta sneh z bielok.
Napokon pridáme po jednej hrsti slnečnicových
a sezamových semienok, celé ešte raz premiešame a naplníme do formy
na pečenie.
Navrch, aby bol chlebík pekný, ešte nasypeme
zostávajúcu časť slnečnicových a sezamových semienok.
Pečieme na 180 C cca 45 minút, kým
chlebík navrchu nepopraská a získa krásnu zlatistú farbu. Je dobré overiť či je
dopečený zvnútra drevenou špilkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára