nedeľa 2. marca 2014

Perníkové čajové pečivo



Cesto na tieto vykrajované koláčiky si zvyknem pripraviť deň vopred. Pracuje sa s ním veľmi dobre. Čo sa týka  hotových koláčikov, je lepšie počkať 1-2 dni, kým zmäknú a až potom ochutnávať.



Budeme potrebovať:

500g hladkej špaldovej múky
200g masla
1 avokádo
3 lyžičky stévie (alebo cca 160g hnedého cukru)
2 lyžičky kypriaceho prášku
3 lyžičky perníkového korenia

Čas prípravy :  30 minút a čas na odležanie cesta v chladničke do ďalšieho dňa
Čas a teplota pečenia : cca 15 min. pri 180 C


 
Pripravíme si avokádo, ktoré očistíme a dužinu rozmixujeme.. V miske následne zmiešame múku spolu s kypriacim práškom, nastrúhané maslo, rozmixované avokádo, stéviu, a perníkové korenie a vypracujeme hladké cesto. Cesto odložíme do chladničky a necháme odležať do ďalšieho dňa.

Potom už stačí len rozvaľkať a vykrajovať.
Koláčiky sa pečú len pár minút pri 180 C

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára