Keďže
sa pomaly blíži nová sezóna ovocia, prevetrala som špajzu a postupne
spracúvam posledné zaváraniny z minulého roka. Tento krát som vyskúšala
úplne nový recept, pričom vďaka kombinácii sladkých čerešní a aromatického
kokosu vznikla veľmi príjemná a ľahká chuť tohto koláčika. A práve vďaka tejto chuti sa mi podarilo aj podstatne znížiť množstvo potrebného cukru.
Budeme potrebovať:
280g hladkej
špaldovej múky
70g sušeného strúhaného
kokosu (množstvo merané v odmerke na múku)
2 lyžičky prášku do
pečiva
6 vajíčok
150g trstinového
cukru (kto má rád sladšie môže pridať)
1 lyžička
vanilkového extraktu (alebo 1 vanilkový cukor)
2dc oleja
2dc vody
1 fľaša zaváraných čerešní
sušený strúhaný
kokos
Čas prípravy : 20 minút
Čas a teplota
pečenia : cca 35 min. pri 180 C
Predhrejeme rúru na 180 C.
Oddelíme žĺtka od bielok .
Z bielok vymiešame sneh odložíme ho nabok.
Pripravíme čerešne – scedíme ich
a následne zmiešame s 3 lyžicami kokosu. Odložíme nabok.
V druhej miske vymiešame žĺtka
s trstinovým cukrom, vanilkovým extraktom (alebo vanilkovým cukrom),
pridáme olej, vodu, 70g kokosu a následne múku zmiešanú s práškom do
pečiva. Všetko poriadne rozmiešame a napokon zľahka vmiešame tuhý sneh
z bielok.
Cesto vlejeme do formy vystlanej
papierom na pečenie, zarovnáme a na cesto rovnomerne posypeme kokos. Na
takto pripravený základ poukladáme čerešne obalené v kokose. Vrch koláčika
opäť rovnomerne posypeme kokosom – ten nám na vrchu vytvorí pri pečení
chrumkavú vrstvu.
Pečieme pri 180 C cca 35 min. a po
vypnutí rúry necháme koláčik ešte 10 minút odpočívať v pootvorenej rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára