utorok 10. júna 2014

Jablkovo-škoricové muffiny

Ok... tak priznávam,... mám slabosť pre kombináciu škorice a jabĺk. 
Znova som neodolala a  výsledkom sú tieto muffinky.




Budeme potrebovať:

300g hladkej špaldovej múky
4 lyžičky prášku do pečiva
120g trstinového cukru
1 lyžička mletej škorice
3 vajíčka
1/2 hrnčeka oleja
3/4 hrnčeka mlieka
2 jablká

Čas prípravy :  20 minút
Čas a teplota pečenia : cca 30 min. pri 180 C



            Predhrejeme rúru na 180 C a pripravíme formu na pečenie muffinov (do plechovej formy poukladáme papierové košíky na pečenie). 

Žĺtka oddelíme od bielok a z bielok vyšľaháme sneh.

V miske postupne zmiešame najskôr žĺtka a cukor, pridáme škoricu, následne olej, mlieko. Napokon pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Keď je cesto hladké, opatrne vmiešame sneh z bielok. 

Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovník a dužinu nakrájame na drobné kocky.

Nakrájanú dužinu z jabĺčkok pridáme do cesta, všetko ešte raz premiešame a pripraveným cestom naplníme formy na muffiny.

Pečieme pri 180 C cca 30 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára