Výborný a jednoduchý jablkový
koláč so štipkou škorice...
Budeme potrebovať:
Cesto:
4 vajíčka
150g trstinového
cukru
1 lyžička
vanilkového extraktu
250ml oleja
250g hladkej
špaldovej múky
2 lyžičky kypriaceho
prášku
Plnka:
7 jabĺk
4 lyžice cukru
1 lyžička mletej
škorice
šťava z 1 citróna
Čas prípravy : 30 minút
Čas a teplota
pečenia: cca 1 a 1/2 hod. pri 180
C
Vo väčšej miske dôkladne rozmixujeme
vajíčka s cukrom a vanilkovým extraktom. Postupne pridáme olej a múku
zmiešanú s kypriacim práškom. Odložíme nabok.
Predhrejeme rúru na 180 C.
Jablká umyjeme, očistíme, zbavíme
jaderníka a nakrájame na tenšie plátky.
V hrnčeku zmiešame 4 lyžice
cukru so škoricou. Plátky jabĺk zmiešame s pripraveným cukrom so škoricou (časť
si ešte odložíme bokom na posypanie
vrchu koláča) a šťavou z jedného citrónu.
Do menšieho obdĺžnikového plechu
(cca 23cm x 30cm) vložíme papier na pečenie. Polovicu cesta vlejeme do formy na pečenie tak, aby bolo rovnomerne po celej dĺžke.
Na cesto husto popri sebe naukladáme polovicu pripravených jablkových
plátkov. Na tieto následne opatrne rovnomerne navrstvíme druhú polovicu cesta a na
ňu druhú polovicu jablkových plátkov.
Vrch koláča ešte posypeme zostávajúcim cukrom so škoricou.
Pečieme
cca 1 hodinu 20 minút, kým koláčik nie je na vrchu zlatistý.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára