Mimoriadne lahodný čokoládový koláčik, ktorý sa stal jedným z mojich najobľúbenejších. Vláčne čokoládové cesto doplnené rumovými sušenými
slivkami...
Budeme potrebovať:
200g sušených
sliviek
cca 100ml tuzemského
rumu
50g masla
100g čokolády
2 lyžice kakaa
100ml teplej vody
5 vajíčok
2 hrste mletých orechov
80g hladkej
špaldovej múky
150g trstinového
cukru
1 lyžička škorice
1 lyžička kypriaceho
prášku
Čas prípravy : 30 minút
Čas
a teplota pečenia: cca 40 minút pri
180 C
Slivky umyjeme, nakrájame na
polovice a v miske zalejeme rumom. Odložíme nabok.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu,
maslo, kakao, 100ml teplej vody a trstinový cukor. Odložíme nabok.
Žĺtka oddelíme od bielok.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
V miske dôkladne rozmiešame
žĺtka so škoricou, orechmi, múkou zmiešanou s kypriacim práškom a vychladnutú
čokoládovú zmes. Napokon opatrne do cesta zapracujeme sneh z bielkov.
Cesto vlejeme do pripravenej formy
na pečenie vystlanej papierom na pečenie. Na vrch cesta rovnomerne poukladáme slivky a 1-2
lyžicami zvyšného alkoholu z misky so slivkami ešte polejeme vrch cesta.
Pečieme pri 180 C cca 40 min. a po
vypnutí rúry necháme ešte koláčik cca 10 minút odpočívať v pootvorenej
rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára