Musím
povedať, že za posledný rok som vyskúšala niekoľko receptov na slivkové
koláčiky. S čistým svedomím môžem vyhlásiť, že až do momentu, kým objavím
nejaký ešte lepší recept, je tento mojím absolútnym favoritom...
Je
super rýchly a výborný.
Predstavujem najlepší bleskový slivkáč
s drobenkou:
Budeme potrebovať:
Na cesto:
2 vajíčka
1/2 hrnčeka trstinového cukru
1 hrnček špaldovej
hladkej múky
1 hrnček špaldovej
hrubej múky
1 lyžička prášku do
pečiva
1/2 hrnčeka oleja
3/4 hrnčeka mlieka
Slivky (čerstvé
alebo 1 fľaša zaváraných)
Na drobenku:
50g zmäknutého masla
1/3 hrnčeka hrubej
špaldovej múky
1/3 hrnčeka
trstinového cukru
Čas prípravy : 20 minút
Čas a teplota
pečenia : cca 45 min. pri 180 C
Predhrejeme rúru na 180 C.
V miske rozšľaháme vajíčka
s cukrom, pridáme olej, mlieko, hladkú múku zmiešanú s práškom do
pečiva a hrubú múku.
V druhej miske si pripravíme
drobenku tak, že rozmrvíme maslo, hrubú múku a cukor až dovtedy, kým
nezíska takú „pieskovú“ konzistenciu.
Cesto vlejeme do formy s papierom
na pečenie. Na cesto pekne rozložíme slivky rozrezanou stranou smerom hore a na
slivky rovnomerne posypeme drobenku.
Pečieme pri 180 C cca 45 min.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára