pondelok 24. marca 2014

Najlepší slivkový s drobenkou


Musím povedať, že za posledný rok som vyskúšala niekoľko receptov na slivkové koláčiky. S čistým svedomím môžem vyhlásiť, že až do momentu, kým objavím nejaký ešte lepší recept, je tento mojím absolútnym favoritom...
Je super rýchly a výborný.
Predstavujem najlepší bleskový slivkáč s drobenkou:



Budeme potrebovať:

Na cesto:
2 vajíčka
1/2 hrnčeka trstinového cukru
1 hrnček špaldovej hladkej múky
1 hrnček špaldovej hrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
1/2 hrnčeka oleja
3/4 hrnčeka mlieka
Slivky (čerstvé alebo 1 fľaša zaváraných)

Na drobenku:
50g zmäknutého masla
1/3 hrnčeka hrubej špaldovej múky
1/3 hrnčeka trstinového cukru

Čas prípravy :  20 minút
Čas a teplota pečenia : cca 45 min. pri 180 C



              Predhrejeme rúru na 180 C.
        V miske rozšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme olej, mlieko, hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a hrubú múku.
            V druhej miske si pripravíme drobenku tak, že rozmrvíme maslo, hrubú múku a cukor až dovtedy, kým nezíska takú „pieskovú“ konzistenciu.

Cesto vlejeme do formy s papierom na pečenie. Na cesto pekne rozložíme slivky rozrezanou stranou smerom hore a na slivky rovnomerne posypeme drobenku.
Pečieme pri 180 C cca 45 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára