streda 9. apríla 2014

Jablkové muffiny s chrumkavou škoricovou drobenkou



Chutné škoricovo -  jablkové muffinky, ktoré nie len krásne voňajú...




Budeme potrebovať:

250g hladkej špaldovej múky
4 lyžičky prášku do pečiva
100g trstinového cukru
1/2 lyžičky mletej škorice
1 vajíčko
1/2 hrnčeka oleja
3/4 hrnčeka mlieka
2 jablká

Na drobenku:
50g zmäknutého masla
150g hrubej špaldovej múky
80g trstinového cukru
1 lyžička mletej škorice

Čas prípravy :  20 minút
Čas a teplota pečenia : cca 35 min. pri 180 C



            Predhrejeme rúru na 180 C a pripravíme formu na pečenie muffinov (do plechovej formy poukladáme papierové košíky na pečenie). 

            Pripravíme ovocie – jabĺčka očistíme a dužinu nakrájame na malé kocky. 

V miske postupne zmiešame vajíčko a cukor, olej, mlieko. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricu.
Keď je cesto vymiešané do hladka, vmiešame nakrájané jabĺčka a cestom naplníme formy na muffinky.

Ešte pripravíme drobenku tak, že rozmrvíme maslo, hrubú múku, škoricu a cukor až dovtedy, kým nezíska takú „pieskovú“ konzistenciu.

Na pripravené cesto vo formách na muffiny nasypeme rovnomerne pripravenú drobenku a pečieme pri 180 C cca 35 min.

Zbytok drobenky, ktorá nám zostane, je možné pokojne zamraziť a použiť  pri  ďalšom pečení.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára