Chutné
škoricovo - jablkové muffinky, ktoré nie
len krásne voňajú...
Budeme potrebovať:
250g hladkej špaldovej múky
4 lyžičky prášku do pečiva
100g trstinového cukru
1/2 lyžičky mletej škorice
1 vajíčko
1/2 hrnčeka oleja
3/4 hrnčeka mlieka
2 jablká
Na drobenku:
50g zmäknutého masla
150g hrubej
špaldovej múky
80g trstinového
cukru
1 lyžička mletej
škorice
Čas prípravy : 20 minút
Čas a teplota
pečenia : cca 35 min. pri 180 C
Predhrejeme rúru na 180 C
a pripravíme formu na pečenie muffinov (do plechovej formy poukladáme
papierové košíky na pečenie).
Pripravíme ovocie – jabĺčka očistíme
a dužinu nakrájame na malé kocky.
V miske postupne zmiešame vajíčko
a cukor, olej, mlieko. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do
pečiva a škoricu.
Keď je cesto vymiešané do hladka,
vmiešame nakrájané jabĺčka a cestom naplníme formy na muffinky.
Ešte pripravíme drobenku tak, že
rozmrvíme maslo, hrubú múku, škoricu a cukor až dovtedy, kým nezíska takú
„pieskovú“ konzistenciu.
Na pripravené cesto vo formách na
muffiny nasypeme rovnomerne pripravenú drobenku a pečieme pri 180 C cca 35 min.
Zbytok drobenky, ktorá nám zostane, je možné pokojne zamraziť a použiť pri ďalšom pečení.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára