nedeľa 6. apríla 2014

Marhuľová bublanina



Toto je jeden z mojich najobľúbenejších klasických receptov. Mám ho od mojej mamky a ja sama podľa neho pečiem už roky. Nemá chybu...




Budeme potrebovať:

300g hladkej špaldovej múky
50g ovsených otrúb
2 lyžičky prášku do pečiva
6 vajíčok
200g trstinového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu (alebo 1 vanilkový cukor)
2dc oleja
2dc vody
1 fľaša zaváraných marhúľ

Čas prípravy :  20 minút
Čas a teplota pečenia : cca 40 min. pri 180 C



            Predhrejeme rúru na 180 C.
           
Oddelíme žĺtka od bielok . Z bielok vymiešame sneh odložíme ho nabok.
            
     V druhej miske vymiešame žĺtka s trstinovým cukrom, vanilkovým extraktom (alebo vanilkovým cukrom), pridáme olej, vodu a následne múku zmiešanú s práškom do pečiva a ovsené otruby. Všetko poriadne rozmiešame a napokon zľahka vmiešame tuhý sneh z bielok.
             
        Cesto vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, zarovnáme a na cesto rovnomerne poukladáme marhule, nakrájané na menšie kúsky.

Pečieme pri 180 C cca 40 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára