Vyskúšala
som spraviť trochu zdravšiu formu medovníka. Recept na medovník mám už niekoľko
rokov, ale nejako sa mi stále zdalo zaujímavejšie piecť niečo iné. Keď teraz
prišiel na neho rad, musím povedať, že sama nerozumiem, prečo som ho nevyskúšala
už skôr...
Je jednoduchý, zo zdravých ingrediencií, tak akurát sladký a s príjemnou
konzistenciou.
Skvelý na
raňajky ku káve.
300g hladkej špaldovej múky
1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
2 lyžičky perníkového korenia
5 lyžíc trstinového cukru
4 lyžice (tekutého) medu
3 lyžice oleja
2 vajíčka
1 a 1/2dl teplej vody
Mandľové lupienky
Čas prípravy : 20 minút
Čas a teplota
pečenia : cca 30 min. pri 180 C
Predhrejeme rúru na 180 C
a pripravíme formu na pečenie – najlepšie je použiť nižšiu okrúhlu
silikónovú formu
V miske postupne zmiešame vajíčka
s cukrom, med, olej a vodu. Potom pridáme múku zmiešanú spolu s práškom
do pečiva a perníkovým korením.
Ak sa zdá cesto príliš hutné, možno
doliať trošičku vody.
Po vymiešaní cesto natrieme do formy na
pečenie a štedro posypeme mandľovými lupienkami.
Pečieme pri 180 C cca 30 min.
Typ - do cesta je možné priamo zamiešať cca 50g ríbezľového alebo slivkového lektváru, prípadne koláč po vychladnutí pozdĺžne prekrojiť a natrieť lekvárom.
Typ - do cesta je možné priamo zamiešať cca 50g ríbezľového alebo slivkového lektváru, prípadne koláč po vychladnutí pozdĺžne prekrojiť a natrieť lekvárom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára