Budeme potrebovať:
Na cesto:
400g hladkej špaldovej múky
1/2 lyžičky prášku do pečiva
3 žĺtka
200g zmäknutého masla
100g trstinového cukru
2 lyžice mlieka
Na plnku:
100g mletých orechov (mandlí)
1 fľaša zaváraných marhúľ
3 bielka
100g práškového cukru
Čas prípravy : 30 minút
Čas a teplota
pečenia : cca 40 min. pri 180 C
Predhrejeme rúru na 180 C
a pripravíme formu na pečenie – menšiu obdĺžnikovú formu vystelieme
papierom na pečenie.
Pripravíme cesto - v miske
postupne zmiešame žĺtka s cukrom, maslom, mliekom a pridáme múku zmiešanú
spolu s práškom do pečiva. Vymiesime cesto, ktoré na pomúčenej pracovnej
doske vyvaľkáme na obdĺžnikový tvar, vložíme do formy na pečenie (priznávam, že
ja som cesto priamo „vtlačila“ do formy na pečenie bez vaľkania)
a odložíme do chladničky.
Scedíme zavarené marhule
a nakrájame ich na menšie časti.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, postupne
do neho zapracujeme práškový cukor a 50g mletých orechov (mandlí).
Cesto vyberieme z chladničky,
posypeme ho 50g mletých orechov (mandlí) a rovnomerne na neho poukladáme
scedené a nakrájané marhule. Vložíme do rúry a pečieme 20 minút na
180C.
Potom koláč vyberieme, nanesieme na
neho sneh a ďalších 20 minút pečieme na 180C.
Rúru vypneme, pootvoríme a necháme
koláč ešte 10 minút oddýchnuť až potom ho vyberieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára