sobota 29. novembra 2014

Hrozienkové srdiečka (bez cukru)

Už dlhšie som mala chuť spraviť nejaké pečivo, do ktorého by som schovala kopec sušeného ovocia tak, aby s tým ani deti nemali problém. Nakoniec som pripravila tieto hrozienkové srdiečka. Boli výýýborné...



Budeme potrebovať:

1 hrnček hrozienok
3/4 hrnčeka mletých orechov
200g celozrnnej špaldovej múky
šťava z 1 citróna
1 vajíčko
1 lyžica medu

Čas prípravy :  30 minút plus cca 2 hodiny chladenie
Čas a teplota pečenia: cca 10 min  pri 180 C     




            Hrozienka spolu s orechmi rozmixujeme. Do tejto zmesi pridáme bielko, med, citrónovú šťavu a poriadne premiešame. Pridáme múku a vypracujeme hladké cesto a keď sa už dá vcelku oddeľovať od misky, odložíme ho do chladničky na cca dve hodiny.

            Po vychladnutí  cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche (bude sa lepiť, len treba na pracovnú plochu a valček dať dostatok múky – ja používam silikónový valček, je to lepšie). Vykrajujeme rôzne drobné tvary, ktoré poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie.

Vrch každého vykrojeného tvaru potrieme rozšľahaným žĺtkom.

Pečieme cca 10 min. pri 180C.

Z uvedeného množstva surovín mi vyšli 3 plechy pečiva.
           


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára