Budeme potrebovať:
300g hladkej celozrnej špaldovej múky
40g trstinového
cukru
200g masla
50g mletých orechov
2 žĺtky
1 lyžička
vanilkového extraktu
na obaľovanie –
práškový cukor a 1 vanilkový cukor
Čas prípravy : 30 minút
Čas a teplota
pečenia : cca 10 min. pri 180 C
Najskôr si pripravíme maslo – buď ho
nakrájame na kúsky a v miske necháme zmäknúť, alebo ho nastrúhame na
hrubom strúhadle.
Keď sa s ním už dá pracovať,
postupne k maslu postupne pridáme rozšľahané žĺtka, cukor, múku, orechy
a vanilkový extrakt. Ak je cesto lepivé, stačí pridať ešte trochu múky.
Vypracujeme hladné nelepivé cesto,
ktoré na cca 2 hodiny odložíme do chladničky.
Po vychladení cesto vyberieme
z chladničky a na pomúčenej pracovnej doske z neho formičkami
vykrajujeme rožky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme
opatrne maximálne na 180 C cca 10 minút
ale kontrolovať, rýchlo sa spáli. Odporúčam počas pečenia pravidelne kontrolovať
spodnú stranu rožkov a keď už začne meniť farbu ihneď vybrať.
Pripravíme
si misku s práškovým cukrom, zmiešaným s vanilkovým cukrom. Ihneď po
vybratí ešte teplé rožteky opatrne obalíme v cukrovej zmesi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára