Tento výborný slivkový koláčik môžem len odporúčať. Jednoduchá príprava, navyše cesto je možné pripraviť aj deň vopred.
Včera večer sme tak s mojim malým
synom doslova za pár minút navážili suroviny a tie potom malý v rámci
zábavy mrvil a mrvil a mrvil... a o 15 minút mi už odovzdával misku
so spracovaným cestom J.
Ráno sme už len rýchlo pripravili
slivky a o necelú hodinku sme si pochutnávali na čerstvom chrumkavom
koláčiku.
Budeme potrebovať:
150g zmäknutého masla
120g trstinového
cukru
200g hladkej špaldovej
múky
1 lyžička škorice
150g mletých mandlí
mandľové lupienky
cca 500g sliviek
Čas prípravy : 30 minút
Čas
a teplota pečenia: cca 40 minút pri
180 C
Slivky umyjeme, nakrájame na
polovice. Odložíme nabok.
Maslo s cukrom, múkou, škoricou
a mletými mandľami spracujeme na mrvenicu tak, aby cesto malo pieskovitú
štruktúru.
Asi ¾ tohto cesta rovnomerne
nasypeme so formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie a vrch jemne
popritláčame.
Na takto pripravené cesto nasypeme
mandľové lupienky, stačí toľko, aby bola tenká vrstva po celom ceste. Na
mandľové lupienky ukladáme pripravené polovice sliviek, reznou stranou nahor.
Koláč napokon posypeme zbytkom
mrvenice.
Pečieme pri 180 C cca 40 min. a po
vypnutí rúry necháme ešte koláčik cca 10 minút odpočívať v pootvorenej
rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára