Základný problém, na ktorý pri mojom
pečení pre rodinu narážam, je skutočnosť, že môj syn by najradšej jedol len
koláče poliate čokoládou, s čokoládovým cestom a snáď ešte aj
s ovocím vyrobeným z čokolády. Dnes, aby som mu aspoň trochu osladila
koniec prázdnin, som pre neho upiekla fantastický šťavnatý čokoládový koláč s hruškami,
ktorý je navyše úplne bez múky.
Budeme potrebovať:
170g masla
150g trstinového
cukru
200g čokolády na
varenie
6 vajec
170g slnečnicových
semienok
6-8 hrušiek
Čas prípravy : 20 minút
Čas
a teplota pečenia: cca 1 hodina pri 180 C
Najskôr vo vodnom kúpeli rozpustíme
nalámanú čokoládu a maslo a túto zmes necháme chladnúť.
Kým čokoláda chladne, žĺtka oddelíme od
bielok a z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý odložíme nabok.
V mixéri dôkladne rozmixujeme žĺtka
s trstinovým cukrom a slnečnicovými semienkami, ktoré sa takto mierne
rozdrvia. Pridáme čokoládovo – maslovú zmes a ešte chvíľu mixujeme.
Túto čokoládovú časť cesta potom opatrne
po lyžičkách vmiešame do snehu z bielok.
Cesto nalejeme do pripravenej formy
vystlanej papierom na pečenie. Na vrch cesta rovnomerne poukladáme očistené a nakrájané ovocie.
Pečieme pri 180 C cca 1 hodinu
a po vypnutí rúry necháme ešte koláčik cca 10 minút odpočívať
v pootvorenej rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára