piatok 2. septembra 2016

Hruškovo - čokoládový koláč bez múky



Základný problém, na ktorý pri mojom pečení pre rodinu narážam, je skutočnosť, že môj syn by najradšej jedol len koláče poliate čokoládou, s čokoládovým cestom a snáď ešte aj s ovocím vyrobeným z čokolády. Dnes, aby som mu aspoň trochu osladila koniec prázdnin, som pre neho upiekla fantastický šťavnatý čokoládový koláč s hruškami, ktorý je navyše úplne bez múky.



Budeme potrebovať:
170g masla
150g trstinového cukru
200g čokolády na varenie
6 vajec
170g slnečnicových semienok
6-8 hrušiek


Čas prípravy :  20 minút
Čas a teplota pečenia: cca 1 hodina pri 180 C    


            Najskôr vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu a maslo a túto zmes necháme chladnúť.
Kým čokoláda chladne, žĺtka oddelíme od bielok a z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý odložíme nabok.
            V mixéri dôkladne rozmixujeme žĺtka s trstinovým cukrom a slnečnicovými semienkami, ktoré sa takto mierne rozdrvia. Pridáme čokoládovo – maslovú zmes a ešte chvíľu mixujeme.
Túto čokoládovú časť cesta potom opatrne po lyžičkách vmiešame do snehu z bielok.
           
Cesto nalejeme do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch cesta rovnomerne poukladáme očistené a nakrájané ovocie.

Pečieme pri 180 C cca 1 hodinu a po vypnutí rúry necháme ešte koláčik cca 10 minút odpočívať v pootvorenej rúre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára